Cargo Hitching

17 mei 2016

Sinds bekende winkelketens als V&D over de kop gaan is de invloed van online shopping zichtbaarder dan ooit. Het aantal pakketjes dat door bedrijven en consumenten wordt verstuurd neemt alleen maar toe. En dat zorgt voor een toename aan distributeurs en auto’s op de wegen.

TKI Dinalog (Dutch Institute for Advanced logistics) is vier jaar geleden gestart met het R&D project Cargo Hitching in samenwerking met prof.dr. T. van Woensel van de technische universiteit Eindhoven. Het toepassen van Cargo Hitching belooft theoretisch gezien veel goeds, maar er zal verder onderzoek moeten plaatsvinden voordat Cargo Hitching kan worden opgepakt als een nieuwe manier van verplaatsen van goederen en personen. 

Wij onderzoeken hoe haalbaar het is om tussen de lijndienst Nijmegen en Millingen aan de Rijn pakketten te laten vervoeren. Voor dit onderzoek worden zowel de economische als de juridische aspecten onderzocht.  Ik (Jack Zwarteveen) beoordeel de bedrijfseconomische haalbaarheid en impact op de service naar de klant van het openbaar vervoer van Connexxion en Soufiane Benslimane onderzoekt de juridische aspecten.

Voor dit onderzoek maken wij gebruik van zowel literatuur onderzoek als kwalitatief onderzoek. Om het effect van Cargo Hitching op de klant te kunnen meten wordt er een enquête afgenomen onder minimaal 300 respondenten. Wij worden begeleid door Enide Bogers (HAN Arnhem) en Coen van Geijn (projectleider). Naar verwachting zal het onderzoek in de zomer van 2016 worden afgerond.

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email Pinterest