Spits op Nijmegen Heyendaal wordt aangepakt

05 september 2018

Overvolle bussen, lange wachtrijen bij het instappen van de trein en slierten studenten die opstoppingen op fietspaden veroorzaken. Zo zag de huidige situatie eruit rondom Nijmegen Heyendaal. Voorgaande studiejaren zaten de bussen en treinen namelijk overvol met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit (RU). Goed nieuws: vanaf maandag 3 september 2018 gaat er een maatregel in die hier verandering in moet brengen.

De collegetijden van de HAN en de RU zullen vanaf september 2018 veranderen. De studenten van de HAN zullen een kwartier later starten en de studenten van de RU juist een kwartier eerder.

“Een kwartier later beginnen is natuurlijk altijd fijn, nog beter als dit de drukte vermindert! Ik ben benieuwd” - Derdejaars HAN-studente

Deze beslissing werd niet alleen door de HAN en de RU genomen, maar ook door Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en het openbaar vervoer. Om tot deze beslissing te komen is de huidige situatie in kaart gebracht en is onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen. Uit dit onderzoek is gebleken dat het veranderen van collegetijden zal zorgen voor een significante afname in drukte op zowel de fietspaden als in het openbaar vervoer rondom de campussen van de HAN en de RU.

 “Het kwartier eerder opstaan zal even wennen zijn, maar als hierdoor de drukte vermindert kan ik misschien ook een kwartier later van huis vertrekken.” - Tweedejaars RU-student

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email Pinterest