27 mei 2013

Marc de Leeuw, directeur HAN Automotive: ‘Ik neem u mee op de reis van Inger de Vries. Waarom? Om u de kracht en het belang – voor openbaar vervoer én onderwijs - van Breng Kenniscentrum te laten zien.

Weken geleden al plande de Nijmeegse Inger een bezoek aan haar vriendin in Huissen. Van halte naar halte voert een bus van Breng haar aanvankelijk door de stad, daarna over de snelweg en tot slot door het groene landschap waar onze regio bekend om staat. Dan belt Ingers vriendin; ze is ziek en moet de afspraak afzeggen. Wat nu? Uitstappen en een bus terug nemen of de reis vervolgen en het dagje uit een andere invulling geven?

Zomaar een dag van zomaar een reizigster. Al is de reis van de niet-bestaande Inger ‘best soepel’ verlopen, de reizigster zelf en de mensen die haar reis mogelijk maken, weten dat er verbetermogelijkheden zijn. Hoe houdt Breng bijvoorbeeld de ritprijs acceptabel? Kan dat door van diesel over te stappen op (goedkoper) gas? Of drijven de noodzakelijke aanpassingen in het wagenpark de kostprijs toch omhoog? Had Inger het traject niet liever afgelegd met een hogesnelheidslijn? Misschien wel, maar welke infrastructurele aanpassingen zijn daarvoor nodig en hoeveel natuur moet daarvoor wijken? Had Inger niet graag van Breng willen ‘horen’ welke interessante plekken ze op deze route had kunnen bezoeken toen bleek dat haar afspraak niet door kon gaan?

Om deze vragen, en al die andere, te beantwoorden en vervolgens betaalbaar en duurzaam te innoveren, is kennis, kunde en menskracht nodig. In de regio zijn die volop aanwezig, maar versnipperd. Breng Kenniscentrum brengt al die specialisten op overlappende deelgebieden samen en zorgt zo voor de drijvende kracht die nodig is om doelgericht en efficiënt te verbeteren. En niet alleen op het gebied van openbaar vervoer, maar net zo goed binnen het onderwijs. Elke uitkomst is tenslotte een potentiële vernieuwing van het programma dat wij onze studenten bieden. En dat komt het openbaar vervoer in onze regio – en dus de reiziger - weer ten goede. Zo groeit Breng Kenniscentrum stap voor stap uit tot een vliegwiel met stuwende kracht!’

ir. Marc de Leeuw, directeur HAN Automotive en namens de HAN lid van de stuurgroep van Breng Kenniscentrum.

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email Pinterest