12 april 2016

Vanwege de vele evenementen deze periode (Giro d'Italia, Special Olympics en de Nijmegense Vierdaagse) en de grote drukte die zij meebrengen, heeft Breng t/m eind juli de hulp van drie stagiaires op het tijdelijke evenementenbureau van Breng. Dit studententeam bestaat uit mijzelf, Jesse Visser, student commerciële economie en Camiel Wijtvliet, student logistiek. Binnen de stage hebben wij ieder een eigen focus op een bepaald evenement, maar ook de taak om elkaar te ondersteunen.

Mijn focus binnen deze stage ligt op de Vierdaagse. Dit jaar zal 19 juli de Vierdaagse voor de 100stekeer van start gaan. Dit gaat gepaard met meer wandelaars, grote feesten en veel bezoekers. Het zal daarom voor Breng een nog grotere klus zijn om al deze deelnemers en feestgangers van en naar Nijmegen te vervoeren.

Tijdens de Vierdaagse spelen de buschauffeurs een grote rol. Om 03.00 beginnen zij met rijden om de deelnemers naar de start te brengen en tot 06.00 zijn ze bezig om de feestvierders naar huis te vervoeren. Naast deze tijden moeten de chauffeurs ook nog eens rekening houden met de enorme drukte en alle omleidingen. Maar wat vinden de buschauffeurs hier nu eigenlijk van? Dit is bij Breng nog niet bekend. Aan mij dus de taak om dit te onderzoeken.

Tot halverwege juli zal ik mij 20% van mijn stageweek bezighouden met dit onderzoek. Onder de ongeveer 300 Nijmeegse buschauffeurs zal ik een steekproef houden en vervolgens schriftelijke enquêtes afnemen om de meningen van de chauffeurs te achterhalen. De vragen in deze enquêtes zullen betrekking hebben op de algehele beleving, dus de werkomstandigheden, de sfeer, de communicatie, enz. Ook zal ik vragen naar dingen die er aangepast kunnen worden om de beleving van de chauffeurs aankomende jaren te verbeteren. De resultaten van dit onderzoek zal ik als advies schrijven aan Breng in het rayon Nijmegen.

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email Pinterest