Renée van Os

reneevanos.jpg

Renée van Os is als onderzoeker en docent werkzaam voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

 • brengflex customer journey 1260_615.png
  Hoe ziet de klantreis van Breng flex-gebruikers eruit?

  Docent/onderzoekers en studenten Communicatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het inzichtelijk maken van de klantreis van gebruikers van de flexibele OV-dienst Breng flex. Benieuwd naar de klantreis van Breng flex-reizigers? Dit blog beschrijft deze reis en benoemt enkele verbeterpunten voor Breng flex om de klantervaring te optimaliseren.

 • MaaS_SCRIPTS_afbeelding_blog_sacha_van_hal.jpg (1)
  Hoe kan MaaS gecommuniceerd worden richting consumenten?

  Het concept ‘Mobility-as-a-Service’ is voor buitenstaanders soms lastig te begrijpen. Is het desondanks toch als totaalconcept te communiceren richting consumenten? En zo ja, hoe dan? Met deze vraag heeft het HAN lectoraat Human Communication Development (HCD) zich het afgelopen half jaar beziggehouden, in samenwerking met GoAbout en het Breng Kenniscentrum – beiden partners in het SCRIPTS-project waar ook de HAN in participeert.

 • smartphone-2123520_960_720.jpg
  Pitstop OV: menselijk communiceren in webcare
  reneevanos.jpg Renée van Os - 27 maart 2018

  Steeds meer consumenten nemen via social media contact op met een bedrijf of organisatie – bijvoorbeeld om een vraag te stellen, een opmerking te plaatsen, en soms ook om een klacht te uiten. Dit biedt kansen voor organisaties: door snel en adequaat te reageren op een vraag of klacht houden zij de klant tevreden, en de reputatie goed.

 • SvL_HyundaiIoniqBrengFlex143[1][1260x615].jpg
  Wie zijn de gebruikers van Breng flex?
  reneevanos.jpg Renée van Os Foto RigoKöpp2.jpg Rigo Köpp - 27 september 2017

  De Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het coördineren, monitoren en evalueren van de pilot ‘Breng flex’. Benieuwd naar de doelgroepen van Breng flex? In dit blog is dit uitgewerkt in een duidelijk overzicht.

 • Onderzoek Kasper Kerkman (1)
  Wat vinden reizigers van Breng flex?
  reneevanos.jpg Renée van Os Foto RigoKöpp2.jpg Rigo Köpp - 27 september 2017

  Breng flex is natuurlijk al enige tijd actief, maar dit betekent zeker niet dat er stil gezeten wordt. Om de dienst zo goed mogelijk te maken wordt er constant gemonitord, verbeterd en onderzocht. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder!

 • blijereizigersinbus10s.jpg
  Onderzoek HAN studenten Breng flex gestart
  reneevanos.jpg Renée van Os - 17 maart 2017

  Op 13 februari gaf Daan Stevens van Connexxion / Breng de aftrap van het onderzoek dat 28 studenten van de opleiding Communicatie van de HAN, onder begeleiding van mijzelf gaan uitvoeren naar de eerste ervaringen met de nieuwe vervoersdienst Breng flex, bij zowel reizigers als chauffeurs.

 • Webcare1.1.jpg
  Webcare: klantcontact via social media
  reneevanos.jpg Renée van Os - 31 oktober 2016

  Een kleine drie jaar geleden analyseerde communicatie-studente Marlon van den Top (zie gerelateerde artikelen) als onderdeel van haar afstudeeropdracht enkele Twitter-conversaties tussen Breng en haar reizigers.

 • oude-vrouw-rolstoel.jpg
  Stakeholderbijeenkomst onderzoek WMO doelgroep regio Arnhem / Nijmegen
  reneevanos.jpg Renée van Os - 25 april 2016

  Op 11 april vond aan de HAN Arnhem de tussentijdse stakeholderbijeenkomst plaats van zowel het WMO Nijmegen onderzoek, als het onderzoek in Arnhem e.o. naar de drie hulpmiddelen uit de Reiskoffer.

 • Wmo'ers afbeelding
  Onderzoek gebruik busabonnement voor ex-Wmo'ers
  reneevanos.jpg Renée van Os - 22 maart 2016

  Tot 1 januari 2016 hadden Wmo’ers in Nijmegen met een vervoersindicatie recht op een jaarlijkse vergoeding van hun vervoerskosten. Met ingang van 1 januari is deze situatie gewijzigd.

 • De Reiskoffer afbeelding
  De Reiskoffer
  reneevanos.jpg Renée van Os - 17 maart 2016

  Per 1 januari 2016 is in Arnhem en omstreken het pilot-project ‘De Reiskoffer’ gestart. Aan dit pilot-project doen maximaal 340 mensen mee uit onder andere de groep reizigers die voorheen gebruik maakte van het Leerlingenvervoer. 240 deelnemers krijgen één van de drie hulpmiddelen aangeboden uit ‘De Reiskoffer’, die hen moet helpen zelfstandig met het openbaar vervoer te gaan reizen. Deze zijn: ’GoOV-app met callcentre’’, ‘’Buzz Buddy” (GPS-tracker) en ‘’Samen Reizen Met...“ (persoonlijke reisassistent)

 • rollator-nieuwsbrief.jpg
  Onderzoek busgebruik Arnhemse Wmo'ers
  reneevanos.jpg Renée van Os - 27 oktober 2015

  Hoe het doelgroepenvervoer er uitziet over een aantal jaren is niet bekend, maar dat het anders dan nu is, is zeker. En daarom is er behoefte aan onderzoek naar de vervoerwensen en mogelijkheden van mensen met een speciale voorziening. In opdracht van de gemeente Arnhem en het Breng Kenniscentrum deed Hogeschool Arnhem Nijmegen onderzoek onder 4000 Arnhemmers die onder de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling vallen. Dat het onderwerp leeft blijkt uit de grote respons: Ruim 900 enquêtes zijn ingevuld!